Минулого місяця в Україні зареєстрували 7 тисяч нових автомобілів, сумарна вартість яких перевищила 200 мільйонів доларів США.

У листопаді українці віддавали перевагу машинам вартістю від 17 до 35 тисяч доларів США. Їх частка на ринку склала 49%, а середня вартість кожного зареєстрованого авто становила 30 тисяч доларів, – повідомляє сайт з продажу автомобілів RST.ua.

Найбільше нових автомобілів купували у столиці, де за місяць зареєстрували 2 800 машин на суму 82 мільйони доларів США. Середня ціна авто в регіоні склала 34 тисячі доларів. Найвищий показник серед усіх регіонів по середній ціні у Тернополі, де вартість кодного авто перевищувала 37 тисяч доларів. А найдешевші автомобілі купували у Житомирі – на одну машину в середньому витрачали по 25 тисяч доларів.

Серед марок лідером продажів стало Renault. Українці придбали 850 таких машин на суму 13 мільйонів доларів. Також часто купували Toyota – 750 машин на 25 мільйонів доларів. Серед моделей бестселером став кросовер Kia Sportage.

Доля автомобілів з дизельними двигунами у листопаді становила 34%. Такі автомобілі були популярними на заході країни, зокрема у Тернополі (52%) та Івано-Франківську (48%).

Нагадаємо, у січні-вересні цього року в Україні зареєстрували 58 тисяч нових автомобілів на суму майже 2 мільярди доларів США. Найпопулярнішою маркою за 9 місяців була Toyota, яких зареєстрували майже 8 тисяч, а сума покупок становила чверть мільярда доларів без врахування вартості додаткового обладнання.