Українські компанії, що продають електромобілі, вирішили об’єднати зусилля, щоб довести депутатам необхідність зниження податків на «чистий транспорт» і зробити його більш доступним — повідомляє auto.ria.com.

Українські компанії, які постачають електромобілі, встановлюють зарядні станції, люди-ентузіасти, які популяризують еко-траспорт, заради розвитку галузі електромобілів створили «Українську Асоціацію Учасників Ринку Електромобілів» EV-UA.

Коли-небудь це мало статися. І нехай за підсумками 2014 було продано всього 39 електрокарів, але ж це майже в 8 разів більше, ніж роком раніше! А враховуючи високі мита на електромобілі, відсутність законодавчих преференцій, криза і загальний стан ринку – 39 проданих електрокарів це доволі пристойна цифра.

Крім того, скачки цін на паливо та розвиток системи зарядних станцій (яких вже більше 50) роблять еко-автомобілі більш привабливими для українських споживачів. Ще б ціни знизилися і тоді можна було б говорити про переломний момент для електроавтомобілів в Україні.

«Асоціація об’єднала компанії і людей, які вже зробили помітний внесок у розвиток ринку електрокарів і тепер наші поодинокі спроби стануть системними бізнес діями.

На даний момент у фокусі асоціації 3 напрямки діяльності: популяризація електрортанспорату, підтримка законодавчих ініціатив, спрямованих на розвиток електротранспортної інфраструктури, залучення інвестицій для розвитку цього сектора. Розвиток ринку електрокарів відкрило б для України незаперечні економічні переваги. Виробництво електромобілів, електробусів і зарядного обладнання зможе дати Україні приріст 2-3% ВВП в 2-3% протягом двадцяти років», – Арсеній Абдураїмов, голова Асоціації EV-UA.

«Один з нагальних питань, який допоміг би «розбудити» ринок електрокарів, – це зниження надзвичайно високого податкового навантаження. Зараз у парламенті зареєстровано кілька законопроектів, які передбачають скасування податків на електромобілі строком на 5 років. Їх прийняття зможе забезпечити зниження податків на імпорт електромобілів на 20-35%, і це суттєво вплине на зниження вартості електрокарів», – Сергій Байдачний, заступник директора з продажу компанії «Торговий дім – НІКО» (офіційний імпортер Mitsubishi Motors в Україні).

document.write(«»);