В Україні оголосили штормове попередження. Прийде потужний снігопад і хуртовина. У середньому випаде 10-15 см снігу, пише Автотема з посиланням на Газету.

На багатьох автошляхах країни автомобілі зупинилися у заторах, а й застрягли у заметах. Як вибратися із сніжного полону без зусиль, пише Автовод.

1. Не газуйте

Якщо авто починає застрягати, не тисніть на газ. Якщо не вдається їхати вперед — їдьте на зад. Це допоможе вибратися зі своєї ж колії. Рушайте плавно, бо в іншому випадку машина «сяде».

2. Штовхніть авто

Попросіть когось, аби допомогли вам штовхнути авто. Це додатково нагрузить провідну вісь. Допоможе вибратися також штовхання машини по ходу руху.

3. Почистіть сніг

Взимку варто в багажнику возити лопату. Вона знадобиться, коли не вдається виштовхати автомобіль. Потрібно розчистити сніг з-під коліс і розчистити для них колію. Якщо у снігу машина «сіла» днищем, приберіть сніг і там. Щоб утрамбувати сніг, можна пострибати на дверних порогах.

4. Підкладіть щось під колеса

Іноді не вдається виїхати із замету навіть тоді, коли з-під коліс прибрали сніг. Це означає, що колесам не вистачає зчеплення з ґрунтом. Саме тому варто використовувати спеціальні антибуксувальні коврики. Якщо їх немає, то підійдуть гілки дерев.

5. Спустіть шини

Трохи спущені шини збільшать пляму контакту з поверхнею і, як наслідок, зчеплення коліс. Утім спущені шини зменшують дорожній просвіт. Якщо снігу дуже багато, авто може сісти на дно.

6. Накладіть на шини ланцюги

З ланцюгами гарантовано можна виїхати зі снігу. За рахунок збільшення зчеплення з поверхнею значно покращиться прохідність.

Щоб не застрягти у снігу, варто уникати різких прискорень і гальмувань. Кермом працюйте обережно. Повертати слід плавно. При русі по колії міцно тримайте кермо, щоб не злетіти з неї в засніжену узбіччя. А ще не варто нехтувати зимовими шинами і обов’язково «перевзути» своє авто. Багато неприємностей трапляється саме через погані шини.