Експерти зруйнували популярні топ-5 міфів про автомобільні ремені безпеки

МІФ 1. Ремені не потрібні, якщо автомобіль обладнаний подушками безпеки.
Подушки розроблені таким чином, що вони працюють як зв’язка з подушками, а не замість них. Розкриваючись, подушка летить назустріч водієві і пасажирам зі швидкістю близько 300 км/год. Ремінь безпеки зменшує ризик травмуватися при зіткненні з подушкою на такій швидкості.

МІФ 2. Невелика швидкість – можна не пристібатися.
Навіть на швидкості нижче 50 км/год при ДТП ви ризикуєте розбити головою скло і травмуватися.

МІФ 3. Досвідчений водій не зобов’язаний ними користуватися.
Потрібно пам’ятати, що не обов’язково водій є причиною ДТП. Поломка, погодні умови, раптове погіршення стану здоров’я (наприклад інсульт) можуть стати причиною аварії. Ремінь безпеки страхує вас від наслідків непередбачених ситуацій.

МІФ 4. Користування ременями – особисте рішення, ні на кого не впливає.
Непристебнутий водій може втратити контроль над автомобілем під час небезпечної ситуації. І тим самим збільшить збитки під час ДТП. Та й в правила дорожнього руху чітко регламентують їх використання.

МІФ 5. Ремінь завадить вибратися при загорянні, або коли автомобіль тоне.
Дуже рідко. Якщо таке трапилося – найбільша небезпека для водія від удару перед падінням у воду або пожежею. Непристебнуті люди після цього будуть серйозно травмовані і вибратися з автомобіля їм буде ще більш проблематично. При використанні ременів шанси порятунку в таких ситуаціях на порядок вище.