ПаливоНедолив бензину – дуже поширений обман на АЗС, навіть на заправках великих мереж. І хоча їх керівники декларують, що високі стандарти обслуговування клієнтів стоять на першому місці, практично кожен власник авто хоч раз на рік, але стикався з шахрайством – або з недоливом пального, або з обраховування, або з банальним низькою якістю пального та невідповідністю октанового числа заявленому. Обман часто є не тільки справою лише операторів АЗС, нерідко їх керівництво в курсі таких схем і навіть заохочує їх, — пише Автопалац.

Для контролю за якістю пального краще вибрати одну АЗС, щоб встановити, які саме бензин або дизпаливо там заливають, і чи відповідає їх обсяг заявленому. Для початку потрібно перевірити, чи справний ваш автомобіль і чи не є підвищення витрати бензину наслідком поломок. Якщо все гаразд, то, швидше за все, на вашій заправці продають пальне із занадто низьким октановим числом, або ж його просто недоливають.

Іноді відповідальність за невідповідність проданого обсягу реального лежить на заправнику. Оскільки в процесі заправки власник авто або перебуває в салоні, або в магазинчику, заправник на останньому літрі може перекрити канал подачі бензину на пістолеті, так що оплачене вами пальне залишається в шлангу і після вашого від’їзду буде злито в тару. За день набігає значний обсяг такого палива, недоотриманого власниками машин. Щоб не платити за те, чого не отримували, краще займіться заправкою самі. Тільки тоді, коли вимкнеться заправний автомат, відключіть пістолет і вийміть його з бака.

Буває, що причина криється в несправному лічильнику автомата (зрозуміло, що про «несправності” чудово обізнаний персонал і «працює” вона аж ніяк не на клієнтів). Наприклад, якщо ви вирішили заправитися на 40 літрів, вам заллють 37-38, і через деякий час виникне цілком закономірне питання про підвищену витрату палива. Щоб перевірити, наливають вам оплачену кількість бензину чи ні, приїжджайте на заправку зі своєю тарою – наприклад, каністрою на 5 або 10 літрів. Заповнивши її, можна буде зрозуміти, обдурили вас чи ні. Якщо ж заливати бензин в каністру відмовляються, швидше за все, працівникам АЗС є що приховувати, в такому випадку попросіть наповнити мірну каністру – опломбовану ємність з поділками на 0.1 літра. Коли ж і в цьому ви отримуєте відмову, краще про всяк випадок попередити представників мережі про шахрайство (наприклад, через сайт або гарячу лінію) і змінити АЗС.

У питанні якості палива і чесності його продажу варто дотримуватися здорового скептицизму: заправлятися тільки на перевірених заправках, періодично перевіряти якість пального та відповідність задекларованого обсягу реальному.

document.write(«»);