Словацький дилер випадково розкрив технічні подробиці двигуна Skyactiv-X для нещодавно презентованої Mazda3. Принаймні у Європі, новий двигун Skyactiv-X для Mazda3 у 2019 році видаватиме 178 к.с. та 222 Нм крутного моменту. Саме таку Інформацію можна знайти в брошурі, наявної на сайті Mazda Slovakia, пише Автотема з посиланням на motorsport.com.

У документі також зазначено, що, принаймні, у Словаччині двигун Skyactiv-X буде доступний у версіях GT та GT Plus. Обидва варіанти можна замовити з механічною або автоматичною коробкою швидкостей. Хетчбек матиме передній або повний привід, але седан — лише передній привід.

Ціни на моделі з Skyactiv-X стартують із 23 190 євро (або 26 263 доларів за курсом), якщо говорити про седан або хетчбек із переднім приводом та механічною коробкою передач. Хетчбек з автоматичною коробкою передач і повним приводом є найдорожчою версією за 29 290 євро (33 171 доларів).

Mazda3 модельного ряду 2019 року була презентована на автошоу в Лос-Анджелесі наприкінці минулого року. У той час, як виробник підтвердив оснащення моделі двигуном Skyactiv-X, компанія поки офіційно не розкривала планів на виробництво або ціну.

У США нові моделі мають надійти в продаж у березні, але перші екземпляри будуть доступні лише з 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 186 к.с. та 252 Нм. Ціни стартують із 21 000 доларів за базовий седан у США і досягнуть 28 900 доларів за топові версії.

Двигун Skyactiv-X матиме процес згоряння, який Mazda називає Spark Controlled Compression Ignition (запалювання з контрольованим стисненням). Мотор працюватиме з меншою кількістю пального та більшим об’ємом повітря в суміші, а нагнітач допомагатиме накачувати ще більше кисню в циліндри. Незадовго до самозаймання свічка запалюватиме суміш. Mazda оцінює, що технологія покращить економію палива на 20-30 відсотків.