p_37414_1_gallerybig

У ДАІ стурбовані розпочатими в цьому році незаконними вуличними автоперегонами і нагадують учасникам і організаторам, що за подібні дії передбачена кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє automotoclub.info.

З настанням весняно-літнього періоду на території Києва та області активізувалися випадки незаконних автоперегонів, тому Державтоінспекція Київської області в черговий нагадує організаторам та учасникам, що вуличні гонки є незаконними. Такі правопорушення, а саме – перешкоджання руху транспортних засобів, відповідно до ч. 3 ст. 122 КУпАП , караються штрафом від 525 до 680 гривень. Якщо ж рух транспорту взагалі блокується в даному випадку настає вже кримінальна відповідальність – у відповідності зі ст. 279 Кримінального кодексу України передбачає не лише штрафні санкції, але й обмеження волі на строк до 3 років.

Управління ДАІ Київської області закликає стрітрейсерів відмовитися від таких незаконних дій, адже вуличні автоперегони, що проводяться з порушенням усіх можливих вимог безпеки, часто призводять до непоправних наслідків. Такі несанкціоновані змагання представляють велику небезпеку, як для самих учасників перегонів, так і глядачів, які збираються подивитися на дійство.

Правоохоронці рекомендують організаторам і учасникам швидкісних заїздів проводити їх у відведених для цього місцях, зокрема, на спорткомплексі «Чайка». Крім того, у ДАІ пообіцяли, що правоохоронці будуть невідкладно і жорстко реагувати на подібні правопорушення.

document.write(«»);