З 1 травня паперовий бланк протоколу видаватиметься у комплекті з самоклеючою міткою радіочастотної ідентифікації. Власник транспортного засобу повинен буде закріпити мітку в правій верхній частині вітрового скла із внутрішнього боку, пише Автотема з посиланням на Gazeta1.

Таке нововведення передбачене постановою Кабміну від 23 січня 2019 №46. Протоколи перевірки технічного стану авто, які були видані до набуття чинності цією постановою, дійсні до закінчення строку їхньої дії.

Нагадаємо, що обов’язковий техконтроль проводиться для вантажних автомобілів, автобусів, таксі, спецтранспорту для перевезення небезпечних вантажів, а також комерційного транспорту. Карта суб’єктів обов’язкового техконтролю доступна на сайті ГСЦ МВС.

Також уточнюється процедура фотофіксації процесу техконтролю. Обов’язково фотографується передня та ліва або права частини транспортного засобу, перевірка включених фар ближнього світла та протитуманних фар (за наявності), перевірка гальмівної системи методом стендових випробувань і загального вигляду транспортного засобу на гальмівному стенді, номерного знака та увімкнених сигналів гальмування і показники одометра.