За інформацією Гідрометцентру, 26 травня вночі у західних областях, вдень в Україні грози, подекуди град, під час гроз шквали 15-22 м/с; в західних областях місцями сильні дощі.

ДАІ попереджає водіїв про грози та шквали

 

ДАІ України закликає водіїв бути уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування, відмовтеся від ризикованих маневрувань.

В дуже сильний дощ інспектори радять краще зупинитися та перечекати негоду. При зупинці обов’язково необхідно включити аварійну світлову сигналізацію.

За недостатньої видимості, а особливо з настанням сутінок, водіям і пішоходам рекомендується обов’язково виділити себе на дорозі. Водії повинні завчасно включити на своїх автомобілях габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари, а пішоходи — по можливості використовувати світлий одяг і світлоповертаючі елементи, що дозволить водіям завчасно побачити їх на дорозі та відповідно зреагувати, — зазначають у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України.

document.write(«»);