Концерн Volkswagen за кілька днів до автошоу в Женеві офіційно представив заряджену версію кросовера T-Roc з шильдиком R. Максимальна швидкість новинки становить 250 км/год, пише Автотема з посиланням на Motor1.

Через 11 років після Touareg R50 у Volkswagen нарешті з’явився новий заряджений автомобіль, зазначений шильдиком R. У нього під капотом ховається 2-літрова турбочетвірка з віддачею 300 кінських сил і 400 Нм крутного моменту.

Крім турбомотора T-Roc R отримав систему повного приводу 4Motion і 7-ступінчастий робот DSG. При цьому цікаво, що систему стабілізації в T-Roc R можна буде повністю відключити.

Що стосується динамічних здібностей моделі T-Roc R, то для розгону до 100 км / год йому потрібно всього 4,9 секунди, а максимальна швидкість паркетника обмежена електронікою на 250 км /год.

Представлений R-кросовер нагадує зовні T-Roc R-Line, відрізняючись від нього збільшеними повітрозабірниками спереду і чотирма патрубками титанової системи випуску Akrapovic ззаду.

За замовчуванням T-Roc R комплектується 18-дюймовими легкосплавними колесами, але за доплату можна буде встановити і більші 19-дюймові. Також частиною R-пакета стала більш жорстка підвіска зі зменшеним на 20 мм дорожнім просвітом для кращої стійкості і маневреності плюс переналаштоване рульове управління.

Volkswagen все ще називає T-Roc R концептом, хоч і близьким до серійного автомобіля. Побачити концептуальний паркетник наживо можна буде в наступному місяці на Женевському автосалоні, тоді як старт продажів серійної машини очікується до кінця поточного року.