Найпотужнішим дорожнім Volkswagen в лінійці раптово став кросовер Touareg, який отримав нову версію з 416-сильним дизельним V8 від моделі Audi SQ7 TDI, пише Автотема з посиланням на motorsport.com.

Volkswagen почав розширювати лінійку потужних кросоверів — спочатку був показаний компактний T-Roc R, а зараз настала черга Touareg V8 TDI, який став найпотужнішим дорожнім автомобілем бренду.

Під капотом нової версії встановлений 416-сильний 4-літровий турбодизель V8 від Audi SQ7 TDI. Мотор дозволяє Touareg розганятися з місця до 100 км/год лише за 4,9 секунди, а максимальна швидкість кросовера обмежена електронікою на 250 км/год.

Незважаючи на те, що Volkswagen називає нову модифікацію найпотужнішим позашляховиком із дизельним двигуном серед німецьких брендів, це не зовсім коректно. Наприклад, Audi оснащується SQ7 TDI 429-сильним варіантом мотора, а у Volkswagen Touareg в першому поколінні була версія з 444-сильним W12.

Для найпотужнішого сучасного Volkswagen доступні два дизайнерських пакета — мінімалістичний Elegance з металевим декором салону і оббивкою в холодних тонах і Atmosphere з дерев’яною обробкою і теплими тонами в оформленні.

Для Touareg V8 TDI вже в базовому варіанті запропонована пневматична підвіска, електропривід багажника, накладки на педалі з нержавіючої сталі, 19-дюймові колеса і пакет Light and Sight.

У продаж новий варіант кросовера Volkswagen надійде в травні 2019 року.