Італійський виробник суперкарів розглядає можливість попрощатися з нинішнім Aventador за допомогою унікальної спецверсії. Цей суперкар стане останнім Lamborghini з атмосферним мотором V12, пише Автотема з посиланням на Motor1.

Виробництво нинішнього флагмана Lamborghini стартувало близько восьми років тому, і, здається, Aventador пора б вже поступитися своїм місцем наступнику. Однак, Aventador повинен піти в історію з належним пафосом: це означає, що зняття суперкара з виробництва може бути відзначено випуском особливої і надпотужної версії купе.

«Ми бачимо можливість побудувати свого роду останнього члена сімейства Aventador в тому числі і тому, що наступний суперкар буде гібридним. Відповідно, це зробить Aventador останнім автомобілем від Lamborghini з неелектрифікованим V12», — заявив технічний директор компанії Мауріціо Реджіані.

Судячи з усього, рішення про цю фінальну модифікацію поки не прийнято, так як, за словами Реджіані, компанії ще належить вирішити, що робити далі. Швидше за все, про своє рішення Lamborghini оголосить протягом нинішнього року.

Останньою новинкою в сімействі Aventador став родстер з позначенням SVJ, який дебютував на Женевському автосалоні. Він отримав жорсткий знімний верх, 770-сильний V12 об’ємом 6,5 л, систему повного приводу з повнокерованим шасі.

Що стосується наступника Aventador, то вже відомо, що суперкар під кодовим позначенням LB48H отримає гібридну силову установку на базі V12 з суперконденсаторами замість традиційних батарей. Але Lamborghini свідомо не поспішає з оприлюдненням як технічних подробиць, так і дати його появи.

Крім того, за чутками, в модельній лінійці Lamborghini може з’явитися якийсь гран-турер з посадочною формулою 2 + 2, хоча і цьому проекту «зелене світло» поки не дали.