У компанії Audi працюють над повністю електричною модифікацією кросовера Q2. Незважаючи на камуфляжну плівку і додаткове маскування у вигляді снігу на кузові, схоже, автомобіль виглядає так само, як версія цієї моделі з ДВС, пише Автотема з посиланням на Motor1.

Електричний кросовер насправді виглядає майже ідентичним версії цієї моделі з двигуном внутрішнього згоряння, за винятком хіба що інший фальшрадиаторної решітки та віддалених з під заднього бампера патрубків системи випуску.

Який трансмісією оснащений електричний кросовер на даний момент невідомо. Очікується, що запас ходу новинки без підзарядки тягової батареї складе щонайменше 500 км.

Згідно з недавніми повідомленнями в ЗМІ, Audi можливо буде продавати новий електричний Q2 E-Tron тільки в Китаї. Також для азіатського ринку компанія може випустити подовжену версію паркетника.

В даний час модель Audi Q2 пропонується з широким переліком силових агрегатів на вибір, включаючи 3-циліндровий 1.0, а також турбочетверкі 1.4 і 2.0. Доступні для паркетника також дизелі 1.6 і 2.0.

Додамо, в рамках Паризького автосалону в 2018 році компанія Audi представила заряджену версію SQ2 з 2-літрової турбочетвіркою з віддачею 300 сил і 400 Нм крутного моменту. З таким силовим агрегатом паркетник набирає сотню за 4,8 с.