Марка Tatra представила друге покоління армійської моделі Tactic, яка адресована, в першу чергу, чеським військовим. Зовні новинка дуже схожа на осучаснений ГАЗ-66, пише Автотема з посиланням на ТМ.

До цього вантажівки серії Tactic оснащувалися кабінами і двигунами Renault, але зараз Tatra зробила власний кабінний модуль.

«Суворі прямі форми кабіни збільшують довговічність, дозволяють автомобілю оснащуватися додатковим балістичним захистом і, що не менш важливо, полегшують обслуговування і ремонт», – зазначає прес-служба марки.

Нова кабіна вміщує екіпаж з чотирьох чоловік, оснащена кондиціонером, а також потужними обігрівачами (включаючи автономні). Оскільки «Тактик» – військовий автомобіль, тут також є система вентиляції під тиском, яка повинна захистити екіпаж від хімічної або біологічної зброї, а також зброї масового ураження.

При повній масі 13 тонн нова Tatra Tactic здатна перевозити вантажі масою до 5,5 тонни. Машина, побудована на основі лонжеронної рами і портальних мостів, оснащується 6-циліндровим турбодизелем Cummins об’ємом 6,7 літра (286 к.с.). Тип коробки передач – автоматична або ручна.