v-ukraine-obyavleno-shtormovoe-preduprezhdenie

На найближчі дні в Україні оголошено штормове попередження – очікується шквалистий вітер і зливи. Водіям слід бути особливо уважними!
За інформацією Гідрометцентру, у зв’язку з переміщенням з південного сходу і активізацією циклону в Україні, окрім західної частини, очікується ускладнення погодних умов. Так, в другій половині дня 25 червня в східних, південних областях і в Дніпропетровській, а також впродовж 26 червня і в центральних і північних областях країни очікуються грозові дощі, в окремих районах – сильні зливи, град, – пише autocentre.ua.

26 червня вночі – в центральних, вдень – місцями в північних областях – дуже сильні дощі; вдень на Лівобережжі в окремих населених пунктах – великий град і шквали 25-28 м/с.

У зв’язку з ускладненням погодних умов Державтоінспекція України закликає водіїв бути уважними і обережними за кермом, неухильно дотримуватися ПДР. “Не перевищуйте швидкість, дотримуйтеся безпечної дистанції, відмовтеся від ризикованого маневрування. Пам’ятайте, що в дуже сильний дощ краще зупинитися і перечекати негоду. При зупинці обов’язково включайте аварійну світлову сигналізацію”, – радять в ДАІ.

Правоохоронці також нагадали, що для підвищення безпеки в умовах недостатньої видимості, особливо з настанням сутінків, водіям і пішоходам рекомендується обов’язково виділити себе на дорозі. Водії повинні заздалегідь включити на своїх автомобілях габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари, а пішоходи – за можливості використовувати світлий одяг і світловідбивні елементи, що дозволить водіям завчасно побачити їх на дорозі і відповідно зреагувати.

document.write(«»);