41b5094ca8ef0d5b370004471ccf5b7c-995x550-90

Може, і українці скоро зможуть їздити без прав, вирішилися розібратися topgir.com.ua.

Німецькі розуми інженерії з дилерського центру Piaggio знайшли спосіб їзди на автомобілі без водійських прав. Для цього вони переробляють машини з чотирьох- в триколісні, які юридично є трициклами.

Пару років назад у ФРН дозволили з 16 років водити без прав мотоциклетну техніку потужністю до 20 к.с. Один з автомобільних дилерів побачив в цьому натяк до дії і вирішив переробити седан Seat Ibiza в триколісний транспортний засіб. Проте нову машину, яка дістала назву Ellenator, трициклом можна назвати формально – ззаду встановлено два колеса на дуже близькій відстані один від одного, що де-юре дозволяє їх вважати одним здвоєним.

В ролі мотора – стандартний на чотири циліндри, але їх потужність обмежена електронікою. Максимальна швидкість Ellenator становить 90 км/год.

На сьогодні в модельному ряду Piaggio є три моделі, зроблені на базі Seat Ibiza, Skoda Fabia і Volkswagen Polo. Ціни на незвичайні МС стартують від 10 490 євро. А ті, хто вже володіють такими авто, можуть переробити їх в трицикли за 5000 євро.

 

document.write(«»);