Автомайстри та поліція кажуть, що будь-яку машину можна викрасти. Питання лише часу та вмінь. ВАЗ, Daewoo та Toyota – трійка лідерів сумної статистики.

За викрадачами авто стежать, їх затримують, а потім відпускають. Справа – в законі, який треба змінювати. А точніше – треба просто прибрати одну маленьку примітку, завдяки якій крадії практично не несуть покарання за угони, пише Автотема з посиланням на ТСН.

«І в Києві, на жаль, кожен день викрадають десь три-чотири-п’ять автівок або навіть більше, тому що деякі власники не звертаються в органи МВС», — пояснює активіст Влад Антонов.

Власне, Київ – лідер з українських міст за кількістю викрадень авто. Далі йдуть Одеська та Дніпропетровська області. Крадуть насправді звідусіль: з вулиць, паркінгів, дворів. Та і у всіх: у зірок шоу-бізнесу, політиків, чиновників.

Жертвою викрадень ставала співачка Даша Астаф’єва. Її розкішний червоний Mercedes вкрали прямо біля клініки. Броньований позашляховик викрали у Михайла Саакашвілі під час його губернаторства в Одеській області. І той незручний момент, коли чоловік – генеральний прокурор, а машина жінки — в угоні. Принаймні саме так зазначено в декларації нардепа Ірини Луценко.

«Десь о десятій вечора напередодні приїхав і залишив її тут. Наступного дня вийшов, десь о 12-ій подивився – немає. Десь через 10 хвилин трохи прийшов до себе і зателефонував в поліцію», — розповідає постраждалий Дмитро Дєнков.

Його машину поцупили просто біля будинку. Ніхто нічого не чув.

«Я насправді не думав, що вона там може когось зацікавити і вона не було дуже захищеною. Там був центральний замок насправді і не було ніякої сигналки», — каже чоловік.

І це велика помилка. Машину треба захистити як мінімум 4 ступенями захисту. Бо викрадення — це ваша особиста справа. Особливо, коли машину вкрали вночі. Шансів знайти за гарячими слідами практично нуль.

У той же день після викрадення ввечері Дмитру подзвонили і повідомили, мовляв, машина знайшлась. Людина розповіла такі деталі, які знали тільки в поліції, тому спочатку чоловік повірив.

«Почались якісь торги, там 5 тисяч доларів, я сказав, що мене це не влаштовує. Не треба вестись на різні телефонні дзвінки. Варто звернутися до адмінів і до таких груп і написати їм, тому що вони дуже досвідчені. Вони можуть пояснити, як діяти і що робити», — зазначив чоловік.

Машину Дмитру не повернули. Але врятувала страхова. І тут порада: окрім механічного захисту – застрахуйте авто на випадок викрадення. Особливо уважними та обережними треба бути власникам ВАзів, Daewoo та Toyota – саме ці машини викрадають в Україні найбільше. Розслаблятися не варто кермувальникам Mercedes, Honda та BMW – їх також полюбляють автокрадії. У столиці лідерами угонів здебільшого стають авто японського автопрому.

«На сьогоднішній день, як показує практика щодо затриманих груп осіб, в більшості викрадаються автомобілі із використанням електронного пристрою», — розповів начальник відділу управління карного розшуку ГУ НП у м. Києві Анатолій Краєвський.

А тепер запам’ятайте – ніколи нікому не залишайте свої ключі від машини – ані на мийці, ані на СТО.

«На мийці, на сервісі бажано давати ключ сервісний, тому що у багатьох автомобілів є два ключі. Один — спеціально для сервісу. Він не відкриває бардачок, він не дає там ще якісь функції, там багажник, там проникнути», — радить власник СТО Володимир Столяров.

Крадії постійно вдосконалюють техніку та навички, бо бізнес – дуже прибутковий. У вас повинно бути в самій машині мінімум чотири ступеня захисту. Перше – сигналізація. Спеціалісти рекомендують оптичні з інфрачервоним променем. Але здебільшого ставлять електричні, які легко обійти. Друге – центральний замок.

«Можна просто перехопити радіосигнал ключа. Перехопивши його у вас вже є код для зняття сигналізації. Після того, як машина знята з охорони, тепер друге завдання в неї проникнути. Для цього потрібно або зламати замок, якщо вона від сигналізації не була відкрита, або ж, якщо вона відкрилася від брелка, який у вас там з кодом перехоплений, то ви її просто вже відкриваєте. Тепер для того, щоб її викрасти, потрібно розблокувати кермо, тому що воно завжди на замку», — пояснює Володимир.

Тут треба мати або відмичку, або ключ. Це не є проблемою для крадіїв.

«Після того, як ви зняли блокування з керма — залишається останній етап — машину треба завести. Ось для цього вже включається серйозна електроніка, бо у більшості брелків усередині ключа знаходиться транспондер так званий, і передавач, і навколо замкової щілини автомобіля розташована маленька антена. При включенні режиму запалювання йде перехоплення кодів, які вже тут спілкуються на малій відстані між самим ключем або брелком і антеною, яка розташована тут. Таким чином йде команда в блок ІТТ і він знімає блокування з модуля, який керує двигуном. Без цього практично завести автомобіль неможливою», — зазначає він.

Цей код легко можна перехопити завдяки сучасній техніці. Або навіть завчасно, знаючи та полюючи на певну машину, крадії можуть банально на базарі купити ключ із потрібним модулем. І просто замінити його.

А ще експерти радять поставити в машину GPS. Це не гарантія звісно, що авто знайдуть, але шанси збільшить.

Таким бізнесом займаються зазвичай профі — організовані групи і крадуть здебільшого елітні автівки.

«Ми затримали групу осіб, один з яких уже був засуджений судом до реального строку відбування покарання і перебував у розшуку. Вони вчиняли незаконне заволодіння різних марок автомобілів», — розповів Краєвський.

Бути засудженим і перебувати на волі крадіям дозволяє закон. Якщо машину знайшли цілою і неушкодженою, повернули її власнику – то примітка дозволяла перекваліфіковувати статтю з тяжкої частини на нетяжку.

А тому ні про які випадковості мови не може і бути. Третя частина – передбачає до 7 років позбавлення волі. Восени в Раді вже голосували за ухвалення цих змін, але голосів не вистачило. На наступному тижні депутати повинні знову голосувати за цей законопроект. Сподіваємось, що цього разу поправки приймуть і злочинці отримають реальні терміни і сядуть таки за грати.