Nissan Leaf залишається найпопулярнішим електромобілем на українському ринку. У першому кварталі 2019 року українці придбали 678 автомобілів цієї моделі. Всього було зареєстровано 1276 електрокарів, що на 71% більше, ніж за аналогічний період минулого року, пише Автотема з посиланням на today.ua.

У п’ятірку лідерів продажів серед електромобілів також увійшли Tesla Model S (107 авто), BMW i3 (87 авто), Renault Zoe (66 авто) і FIAT 500e (60 авто).

Частина автомобілів (9%) від цього числа приїхали в Україну без пробігу, а решта були заявлені як б/у.

Порівняно з минулим роком, попит на електромобілі в Україні виріс у 2,3 рази. Станом на кінець 2018 року, в Україні було зареєстровано 11 тисяч електромобілів Nissan Leaf.

Тільки в Європі в 2018 році власниками нових Nissan LEAF стали сорок тисяч покупців, що зробило цю модель найбільш продаваною в Європі. Електромобіль Nissan LEAF збирають на трьох континентах, а купити його можна на 50 світових авторинках.

Нагадаємо, Nissan Leaf визнали найдешевшим електромобілем, якщо враховувати вартість його експлуатації за п’ять років. Експлуатація Nissan Leaf 2019 протягом п’яти років обійдеться його власнику в 35 321 доларів. Трохи дорожче (35 767 доларів) коштує п’ятирічна експлуатація Kia Soul EV. Ця модель посіла 2-е місце в рейтингу Kelley Blue Book. На третьому місці — Chevrolet Bolt EV 2019, за який протягом п’яти років доведеться заплатити в середньому 38156 доларів.

Як повідомлялося, в Україні запрацюють нові правила евакуації автомобілів. Забрати автомобіль зі штрафмайданчика можна буде тільки після оплати штрафу за порушення правил паркування, а також вартості послуг з його евакуації, транспортування і зберігання.