Власників «євроблях» в Україні з 25 травня почнуть штрафувати. Є нюанси, за якими штрафи можуть становити від декількох тисяч до декількох десятків тисяч гривень. Про деталі нововведень пише «ТСН». Кореспонденти спілкувались про це з адвокатом Костянтином Воловиком, пише Автотема з посиланням на Piwnich.info.

За словами юриста, водіння «євроблях» після 25 травня може призвести до ряду проблем. Що ж до різноманітних маніпуляцій, як то перебивання номерів або заяви про викрадення, то це може призвести не лише до штрафу, а навіть до кримінальної відповідальності.

Разом з тим, якщо громадянин просто їздить такою автівкою, але сам її не ввозив, то машину можна «продати» комусь, здати на розбирання або лишити в гаражі як «донор» запчастин.

Якщо водія після 25 травня зупинять за кермом «бляхи», то змусять платити 8,5 тисячі штрафу. Вдруге таке порушення коштуватиме 17 тисяч гривень. Крім того, водій залишиться на рік без прав, а машину – конфіскують.

Після завершення періоду розмитненняштрафуватимуть і тих, хто на своє ім’я ввіз такий автомобіль в країну. «Тимчасове ввезення» в Україну, за умови прострочення дозволеного періоду коштуватиме від декількох сотень гривень (за пару днів прострочення). За порушення терміну на більш ніж місяць – до 170 тисяч гривень.

Рішення про штраф прийматимуть митні органи. Також вони можуть замість космічного штрафу просто конфіскувати автомобіль, і, варто зазначити, що для багатьох це стане вигіднішим варіантом.

Загалом адвокат радить «бляхи» позбутися до 25 травня.