Китайський Great Wall представив новий електричний кросовер під брендом Wey із неймовірними характеристиками.

Шанхайський автосалон показав нам цікаву прем’єру. Йдеться про кросовер Wey — преміальний бренд, що належить Great Wall. Дочірня компанія користується пошаною на домашньому ринку, а безпосередньо Wey X — перспективний флагман модельного ряду, пише Автотема з посиланням на Автоцентр.

Автори прототипу кажуть, що надихалися літаками, працюючи над дизайном новинки. У будь-якому випадку, виглядає самобутньо і дуже ефектно. Багато в чому завдяки складному перламутровому кольору.

Звичайно, це електромобіль. У компанії його називають уособленням транспортного засобу майбутнього. Мабуть, тому автомобіль оснастили повноцінною системою автопілота п’ятого рівня. Проте, невідомо, чи працює інструмент в реальності — це ж концепт.

Але його характеристики вражають. Передній електромотор розвиває потужність 177 к.с., задній — 258 к.с. Це дозволяє набирати 100 км/ч за 4,5 с і розганятися до максимальних 200 км/год. Про ємність батареї нічого невідомо, проте запас ходу становить 710 км. Врешті, йдеться про специфічну методику підрахунку, в кращому разі це застарілий сертифікат NEDC.

Поки що ніхто не говорить про терміни запуску такого автомобіля в серійне виробництво. Але ми принаймні бачимо напрям руху компанії і тенденцію до розвитку дизайну її моделей.