Виявилось, що перший Rolls-Royce на українських дорогах з’явився понад століття тому. Українське представництво марки Rolls-Royce оприлюднило цікаву історичну інформацію, отриману з архівів компанії. Виявляється, перший автомобіль даного бренду з’явився на наших дорогах цілих 105 років тому, пише Автотема з посиланням на Автоцентр.

Як вдалося встановити, в далекому 1914 році один з одеських купців замовив собі кабріолет Rolls-Royce Silver Ghost Colonial. Автомобіль йому доставив французький дилер преміальної марки – на той момент це був єдиний представник Роллса в Європі. Покупцем був Гораціо Кук: попри італійське ім’я та англійське прізвище, він народився в Одесі, в сім’ї бристольських торговців, які осіли в Російській імперії в середині XIX століття. Разом зі своїм батьком Гораціо постачав до Росії автомобільне обладнання.

Проте користувався машиною власник недовго – в 1917 р., коли почалася революція, яка потім переросла в громадянську війну, автомобіль заховали, щоб уникнути експропріації. Пізніше купець перебрався в США, а разом з ним і його чотириколісний улюбленець.