jeep_wrangler_unlimited_730_auto_jpg

Діло було так: перед початком Другої світової війни на озброєнні армій світу було декілька автомобілів з колісною формулою 4×4, а саме: американський повнопривідний “Мармон-Херрінгтон”, японський “Курогане” (1935 р.), німецький “середній позашляховий” автомобіль “Хорьх-91″ (1937 р.), і радянський ГАЗ-61 на базі “Емки” (1938 р.). Усі ці машини випускалися дрібними серіями і були, по суті, легковими командирськими машинами, пише m2motors.com.ua 

 

Перший масовий армійський повнопривідний автомобіль-позашляховик із залежною підвіскою усіх коліс і спрощеним відкритим кузовом з вирізами замість дверей (тип ранебаут – runabout) був створений в США вже після початку Другої світової війни.Це були автомобілі “ВІЛІС-МБ”, “Форд-ГПВ”, “Додж-ВК51″. Довгі слова вимовляти було ніколи і військові почали називати їх коротко GP. По-англійськи це вимовлялося як “Джи-пі”. Після цього солдати швидко обізвали автомобілі “Джипами”.

1339652123_bernar-tt-4-4x4-1938

Пізніше фірма “Віліс”, основний виготівник джипів, зареєструвала цю торгову марку автомобілів – “Jeep”. І довелося іншим виготівникам назвати такий тип автомобілів позашляховиками.

Існує і інша версія, за якою прізвисько Jeep пов’язане з армійським сленгом, що означає “трудяга”, “роботяга”, що взято з довоєнного мультфільму про морячка Попая.

document.write(«»);