KrAZ_vehicle_in_Polish_museum

Трвісний вантажний автомобіль КрАЗ-219 був створений в 1959 році. Він мав колісну формулу 6х4, при цьому ведучими тут були тільки чотири колеса. Даний автомобіль був подальшим розвитком концепції іншої вантажівки – ЯАЗ-210. Його кузовом була вантажна платформа, що має відкидаються бічні і задній борти. Кабіну дана вантажівка отримала тримісну, обшиту металом.

Вантажівка могла взяти на борт 12 тонн, при цьому цей автомобіль міг розвинути максимальну швидкість 55 км/годину. Витрата ж його палива дорівнював 55-ти літрам на 100 кілометрів. Відмінною особливістю КРАЗ-219 була наявність в його конструкції пневматичного гідропідсилювача керма. Без нього було б немислимо управляти машиною таких габаритів.

Машина один раз піддалася модернізації. Тривала вона з 1963 по 1965 роки і її модернізована версія отримала позначення КрАЗ-219Б.

Основною сферою застосування цих вантажівок було перевезення великих і неподільних вантажів. Також вони використовувалися і в Радянській Армії, наприклад, для монтажу систем перевезення і встановлення на стартову позицію балістичних ракет Р-5.

document.write(«»);