У Верховній Раді України зробили важливу заяву для “євробляхерів”: акциз не скасують, пільги нададуть не всім. Нагадаємо, 15 травня 2019 року «євробляхери» провели масштабну акцію протесту.

Народний депутат, голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що вимоги представників руху «Авто Євро Сила» не можуть бути виконані, пише Автотема з посиланням на today.ua.

Нардеп також зазначила, що всі, хто хотів розмитнити автомобілі, зробили це в період пільгового розмитнення або в період, під час якого застосовувалися штрафні санкції.

«Зараз немає ніякої необхідності продовжувати терміни особливого періоду, тим більше, що це неможливо зробити. 24 травня закінчується період використання нерозмитненого авто без застосування штрафних санкцій», — заявила Южаніна.

Народний депутат також повідомила, що пільги на сплату митних платежів при купівлі автомобіля можуть бути застосовані лише до певних категорій громадян, а саме: багатодітних сімей, інвалідів, інших соціально незахищених категорій.

Голова комітету повідомила, що звернулася до Мінфіну та Мінсоцполітики з пропозицією розглянути можливість допомоги соціально незахищеним категоріям громадян вирішити проблему розмитнення авто.

Нагадаємо, в Україні з 24 травня 2019 року істотно зростуть штрафи для власників «евроблях». При цьому є кілька умов, при яких стягнення буде коливатися від кількох тисяч до десятків тисяч гривень.