Не можна заперечувати, що автомобіль виглядає краще, коли він тільки що виїхав з автосалону. Однак з часом різні природні і людські фактори, такі як погане технічне обслуговування, позначаються на його візуальній привабливості.

Але тримати машину в блискучому стані – не дуже складна робота. Експерти назвали 9 способів зробити ваш автомобіль новим навіть після кількох років експлуатації. Піше ММР

Завжди використовуйте мікрофібру

Завжди прибирайте свій автомобіль тільки за допомогою серветки з мікрофібри. Рушник паперовий м’якше будь-якого іншого шматка тканини і навіть швидше вбирає воду. Що ще більш важливо, так як він м’якше, він може допомогти вам запобігти появі будь-яких слідів на кузові вашого автомобіля. Нарешті, подивіться, щоб використовувана вами тканина не була брудною.

Ніколи не використовуйте суху тканину

Завжди стежте за тим, щоб тканина, яку ви використовуєте для протирання автомобіля, не була сухою. Багато автовласників протирають брудну машину шматочком сухої тканини, що позначається погано на ЛФП. Частинки пилу на кузові вашого автомобіля розтягуються тканиною, викликаючи подряпини і брудні розводи. Це, в свою чергу, змушує лакофарбове покриття втрачати свій блиск. Тому використовуйте чисту тканину для протирання автомобіля.

Використовуйте захисну плівку для кузова

Бронеплівка – це свого роду ламінування, яке можна наносити на металеві частини вашого автомобіля. Це рекомендується робити, якщо ви часто використовуєте свій автомобіль на шосе. Ми б рекомендували, як мінімум, обклеїти капот і передній бампер. Щоб ваш автомобіль продовжував добре виглядати навіть після кількох років експлуатації, нанесіть бронеплівку відразу після покупки машини.

Ніколи не накривайте брудну машину захисним чохлом

Якщо на брудну машину надіти чохол, тканина обволікає частинки пилу, тим самим дряпаючи лакофарбове покриття. По суті, це те ж саме, що чистити машину сухою тканиною. Тому переконайтеся, що ваш автомобіль чистий, перш ніж ви вирішите накрити його.

Накрити машину під час тривалого паркування

У багатьох автовласників немає власного гаража. Для них важливо тримати автомобіль закритим, перш ніж залишити його на довгий час на стоянці. Яскраве сонячне світло має тенденцію випалювати фарбу вашої машини. Знову ж таки, переконайтеся, що ви ретельно очистили автомобіль, перш ніж прибрати його під чохол.

Використовуйте хороший автомобільний шампунь

Хоча не рекомендується часто використовувати автомобільний шампунь, його застосування хоча б раз на місяць може допомогти вам зберегти первісний блиск фарби. Але варто переконатися, що використовується тільки хороший шампунь. Відомо, що деякі люди використовують засоби для волосся або навіть миючі засоби під час мийки автомобілів, що є досить поганою практикою, оскільки може привести до пошкодження лакофарбового покриття.

Скористайтеся послугами професійного детейлінг-центру

У той час як багато автовласників самі покривають лаком і полірують машини для додання їм блиску, краще скористатися послугами професіоналів по детейлінгу. Крім того, часте полірування може пошкодити лакофарбове покриття вашого автомобіля, а не принести йому користь. Тому, щоб ретельно відшліфувати машину, потрібно відвідувати фахівця з хоча б раз на рік або раз в 6 місяців.

Мийка машини зверху вниз

Завжди використовуйте підхід «зверху вниз» під час мийки автомобіля. Причина цього в тому, що, як правило, найбруднішими є нижні частини машини, такі як бампери. Якщо ви спочатку очистіть нижні частини вашого автомобіля, ганчірка може стати занадто жирною, і використання її для очищення верхніх частин принесе більше шкоди, ніж користі.

Намагайтеся уникати дерев і птахів

Хоча парковка під деревом допоможе зберегти прохолоду в машині, переконайтеся, що у вас є можливість відразу витирати сік від дерев і пташиний послід. При тривалому впливі на кузов вони можуть привести до незворотного пошкодження лакофарбового покриття. Навіть свіжий бітум, який має тенденцію прилипати до вашого автомобіля при їзді по щойно асфальтовій дорозі, слід очищати відразу після того, як ви це помітите.