Інформація про закриття заводу в Україні повністю не була підтверджена. І компанія не планує згортати виробництво, але й нових інвестицій в підприємство поки не надійде.

Про це повідомляє офіційний представник бренду компанія «Єврокар» на запит видання AutoNews.

«SKODA є системоутворюючим автомобільним інвестором, визначаючи за дорученням Volkswagen Group потенційне місце для нового мультибрендового заводу, після ретельного аналізу скоротила вибір до 4 країн Східної і Південно-Східної Європи. України, як можна здогадатися, серед них немає. За офіційною інформацією SKODA AUTO очікується, що остаточне рішення про майданчик буде прийнято протягом найближчих місяців», – передає представництво.

У планах концерну VAG розвивати присутність на ринках і інвестувати в нові потужності. Однак, наша країна не увійшла в список тих, хто отримає бюджет від корпорації. Виробництво автомобілів Skoda буде тривати в тих же темпах, що і раніше.

«У відповідь на запит «Єврокар SKODA AUTO» також зазначила, що створення нового мультибрендового заводу, втім, не пов’язане з переміщенням виробництва з України. Незважаючи на позитивний сенс цього меседжу, висновок досить однозначний: на жаль, Україна не витримала конкуренції з сусідніми країнами в боротьбі за великі інвестиції. Можна сказати, що вона навіть не вступала в боротьбу… за 1,4 млрд євро інвестицій, 5000 нових робочих місць і можливість виробництва 300 000 автомобілів на рік з рівнем експорту 4 500 000 000 євро», – відповідає прес-служба «Єврокар».