Фахівці представили рейтинг автомобілів японських компаній, власники яких не бажають їх продавати.

ТОП-5 японських автомобілів, які, за відгуками власників, настільки запали їм у душу, що розлучатися з ними не хочеться. Варто відзначити, що це й не дивно, адже до недавнього часу машини японського виробництва вважалися найнадійнішими.

Отже, лідером рейтингу став седан Toyota Camry в кузові XV30. Даний автомобіль випускався в період з 2001 по 2006 рік. Найпопулярнішою була модель з 2,4-літровим 152-сильним мотором, пару якому становив 4-швидкісний «автомат» або 5-ступінчаста МКПП. Також є версія з 186-сильним двигуном об’ємом 3,0 літра. Модель має досить багатий набір опцій і вельми місткий багажник.

На другому місці знаходиться рестайлінговий кросовер Toyota RAV4 другого покоління. Модель зарекомендувала себе тільки з кращих сторін – надійний 2,0-літровий мотор, 5-швидкісна МКПП або 4-ступінчаста АКПП, а також постійний повний привід. Крім того кросовер має непогану прохідність, а також простий в обслуговуванні.

Замикає трійку лідерів ще один паркетник – рестайлінговий Honda CR-V II покоління, продажі якого почалися в 2002 році. В кросовері цінується висока безпека, реалізована за допомогою подушок безпеки, трьохканальна система ABS і EBD, а також гідропідсилювачем зі змінними характеристиками для кращої керованості. Під капотом моделі встановлений економічний 2,0-літровим двигун потужність 150 к.с.

Четвертий рядок дісталася другій генерації Nissan X-Trail з кузовом T31, виробництво якого стартувало в 2007 році. Кросовер доступний з 2,0-літровим бензиновим двигуном потужністю 141 к.с., що працює в парі з «механікою» або варіатором. Крім того є дизельна версія з 150-сильним мотором об’ємом 2,0-літра. Відзначається, що кросовер має гарну прохідність і стійкий до корозії кузов.

На останньому місці розташувалася Mazda 3 першого покоління, що випускається з 2003 року. Модель відрізняється надійністю, невибагливістю і універсальністю. У моторну гамму авто входять два бензиновим двигуна об’ємом 1,6 і 2,0 літра потужністю 105 і 150 к.с. відповідно.