Група студентів з Технологічного університету Ейндховена (Eindhoven University of Technology) створила чергову версію сімейного автомобіля, який працює виключно на сонячній енергії.

Над створенням електромобіля Stella Lux студенти трудилися близько півтора років. У результаті вийшов високоефективний, інтелектуальний і комфортабельний автомобіль, що дозволяє абсолютно безкоштовно подорожувати на значні відстані.

Енергія в автомобілі Stella Lux виробляється сонячними батареями, сумарна площа яких становить 5,8 квадратних метра.

Надлишки вироблюваної енергії заряджають акумуляторну батарею ємністю 15 кВтг.

При повному заряді акумуляторної батареї і використанні енергії, що виробляється сонячною батареєю, автомобіль Stella Lux може пройти дистанцію 1000 км.

Ця дистанція вказана для експлуатації в Голландії. Але вже в Австралії, де можна більш ефективно використовувати сонячну енергію, максимальна дистанція пробігу досягає вже 1100 км.

Максимальна швидкість, яку здатний розвивати автомобіль Stella Lux, становить 125 км/год.

Для зниження маси в конструкції використовується вуглеволокно і алюміній. Для поліпшення аеродинаміки під кузовом є повітряний тунель, а плоский дах виконує роль анктикрила. Вага електромобіля Stella Lux складає близько 375 кг. У машині також застосована новаторська навігаційна система, яка розраховує маршрут виходячи з погодних умов і, відповідно, кількості сонячної енергії, яку отримає авто.

Трохи пізніше в цьому році електромобіль Stella Lux візьме участь в гонці автомобілів на сонячній енергії World Solar Challenge, яка проводитиметься в Австралії.

document.write(«»);