v_kieve_poyavitsya_novyy_tip_lezhachikh_politseyskikh

На вулицях Подолу в Києві планують облаштувати високі пішохідні переходи, врівень з тротуаром, які виконуватимуть ще і роль “лежачих поліцейських”.

У Департаменті містобудування і архітектури представили нову концепцію організації дорожнього руху на Подолі. Зараз розглядаються різні варіанти пішохідних зон району, облаштування нових парковок, зокрема – і плавучого паркінгу-дебаркадера, перенесення трамвайних зупинок і так далі. Окрім оновлення горизонтальної розмітки і установки нових дорожніх знаків, на Подолі також планують встановити пішохідні переходи врівень з тротуаром.

“Таке роблять у всьому світі. Пішохід повинен рухатися у безбар’єрному просторі, чи то батьки з дитячим візком, чи то людина на інвалідній колясці. На маршруті їх руху не повинно бути бровок. Зіскочити з неї – ще куди не йшло, а заїхати – це проблема. Підняті переходи – це як великий “лежачий поліцейський”.

Автомобілям в будь-якому разі доведеться знижувати швидкість, і це підвищить безпеку пішоходів”, – відмітив головний фахівець управління інженерно-транспортної інфраструктури Департаменту містобудування і архітектури Віктор Петрук. За його словами, такі переходи можуть з’явитися практично на усіх вулицях Подолу, окрім магістральних – Межигорської, Братської. Петрук також пояснив, що установка таких переходів передбачена на другому етапі реалізації нової концепції.

v_kieve_poyavitsya_novyy_tip_lezhachikh_politseyskikh

document.write(«»);