62

Буває, що хочеться поспілкуватися з людиною, про яку знаєш тільки те, що він — автовласник. А буває навпаки: тільки й мрієш, щоб цей же громадянин не ліз до тебе зі своїми розмовами. Для обох випадків корисно не забувати про приємні для будь-якого шофера теми.

ХТО ЙОМУ «ПРАВА» ВИДАВ!

Перша, найуніверсальніша і найулюбленіша тема водіїв умовно називається «народ їздити не вміє». Більшість водіїв можуть розмовляти про це нескінченно. В залежності від статі, манери водіння і рівня розумового розвитку, середньостатистичний шофер із задоволенням обрушить весь свій словниковий запас на водіїв, які «купили» собі права, на «сліпих курок за кермом», на «хитрожопих» тощо. Особливу пікантність таким речам зазвичай додає той факт, що їх автор і сам, при нагоді, легко може і по узбіччю проїхатись, і втиснутися збоку, і плентатися в лівому ряді у дусі «їжджу за правилами, кому треба — як-небудь обжене». Але це не важливо. Головне — завжди є привід пройтися язиком по грішкам оточуючих.

ХОДЯТЬ, ЯК ХОЧУТЬ

53

Друга тема для водія — пішоходи. Так і горять бажанням кинутися під колеса. Як таргани якісь, носяться по проїжджій частині туди-сюди, не звертаючи уваги на машини. «Все від того, що їм хтось сказав, ніби пішохід завжди правий», — обурюється майже кожен шофер. «А якщо зіб’єш такого, навіть далеко від «зебри», — все одно будеш винен» Особливо люту ненависть у водія збуджують «тупі матусі», які пхають під колеса авто коляски з дітьми.

НЕ ПЛЮЙ У ЯМУ

116

Розмову про ями на дорогах і діяльність дорожників можна навіть не згадувати, наскільки ця тема навязла на зубах у всіх і кожного в країні. .

КАРАУЛ!

Універсальна тема для продуктивної розмови з власником машини легко описується виразом «страховка-податки-бензин». Факт залишається фактом: у ціні бензину, який ми купуємо на АЗС, закладено не менше 60% всіляких акцизів і зборів на користь держави. Страховка дорожчає..

document.write(«»);