При повороті наліво відбувається найбільша кількість ДТП

За чотири місяці в Україні загинуло понад 820 осіб. Тепер в країні почнуть проектувати дороги з безпечними лівими поворотами на жвавих трасах. Саме в таких місцях найчастіше трапляються аварії, в яких не тільки розбиваються машини, але і гинуть люди.

На Житомирській трасі один з таких поворотів – на село Чайки – давно придбав погану славу. У цьому місці чи не щотижня відбуваються смертельні ДТП. Головна причина – сильне завантаження перехрестя і висока швидкість автомобілів, які рухаються по зустрічній.

Рух у бік Києва – стрімкий і суцільний. Чекати лазівки, коли вийде повернути ліворуч, можна дуже довго. Тому водії ризикують, намагаються “проскочити” і потрапляють під удар.

“Були випадки, коли автомобіль пропускав два ряди автомобілів, а третій ряд, правіше, просто не бачив за фурою, наприклад, автомобіль, який розвертався. І відбувалися досить значні зіткнення”, – розповідає автомобільний експерт Владислав Антонов.

Нещодавно на одному з таких поворотів встановили світлофор. Великих аварій стало менше, але з’явилася інша проблема.

“Короткий сигнал світлофора. Всього 17 секунд. За цей час може проїхати тільки близько 10 автомобілів, тому пробка росте”, – нарікає водій Віктор Сусловець.

Щоб уникнути пробок і аварій на таких ділянках, Міністерство регіонального розвитку (Мінрегіонбуд) обладнає безпечні ліві повороти. Щоб автомобіль міг маневрувати безперешкодно і без ризику, введуть додаткове місце з лівого боку проїжджої частини.

“Ми подивилися на досвід інших країн. Наприклад, в Італії теж зробили на трасах такі повороти, де спокійно можна розвернутися і в’їхати в колію, але ні в якому разі не перетинаючи проїжджу частину”, – розповів заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Ще одна альтернатива – екстакади. Але їх обладнання значно дорожче, ніж виділення додаткового простору на трасі. Над проектами безпечних поворотів вже працюють фахівці.