Ціна автогазу на аукціонах дрібних виробників зросла на 15% або на 2,2-2,9 тисяч гривень за тонну. На ринок тисне блокада Росією казахського газу.

Як повідомляє enkorr, ціна автогазу компанії «Природні ресурси» (Geo Alliance) виросла до 21 700 грн/т, Regal Petroleum до 21 000 грн/т, на ГНС до 21 400 грн/т. Так ринок відреагував на припинення ввезення казахського газу через те, що Росія не дає дозволу на його транзит через свою територію, пише Автотема з посиланням на ua.news.

Нагадаємо, компанії з Казахстану призупинили відвантаження зрідженого газу в українському напрямку в зв’язку з вступом у силу санкцій РФ проти України з 1 червня. Казахи не хочуть ризикувати і побоюються складнощів в проходженні через кордон Росія-Україна.

Як повідомлялося, в березні в Україні знову подорожчав автогаз. А у жовтні минулого року автомобільний скраплений газ встановив ціновий рекорд, досягнувши 16,23 грн/літр.

У березні 2018 Петро Порошенко за підсумками президентського візиту в Катар заявив, що країна надасть Україні зріджений газ.