п

З кожним днем на дорогах з’являється все більше нових водіїв, які тільки закінчили автошколу і не мають достатнього досвіду водіння на дорогах.

Отже, нижче наведено ряд правил, які повинен засвоїти кожен водій, а особливо новачок!

1. Вчимося протягом усього життя. Вважаю, що кожен погодиться з даним виступом. Адже відучившись в автошколі Ви отримуєте лише частину основ водіння. Досвід буде вироблятися протягом усього життя і прийде лише з часом.

2. Самовпевненість на дорозі – ключ до небезпеки. Водії, проїздивши більше півроку за кермом, не відносять себе до категорії новачків. Виробляється статус досвідченого водія і в цей момент страх змінюється на самовпевненість. Цей період є найбільш небезпечним.

3. Всі ми пішоходи. Взаємовідносини між водієм і пішоходом завжди складні. Водій транспортного засобу не вітає наземних пішоходів, а пішохід, у свою чергу, надто впевнений у тому, що Ви зобов’язані його пропустити.

З упевненістю можна стверджувати і про те, що кожен водій не раз у своєму житті бував пішоходом. Автоводія добре відомий той факт, що машину неможливо зупинити миттєво, про що, на жаль, не кожен пішохід знає. Саме тому водій, що сів за кермо транспортного засобу повинен думати не тільки за себе, але і за людину, що переходить дорогу.

Важливо пригальмовувати перед нерегульованим пішохідним переходом. Якщо ж немає такої можливості, то слід попередити про це пішохода за допомогою сигналу або миготіння фарами.

4. Дорожня етика. Під цим гаслом мається на увазі второпати ставлення до інших водіїв. На жаль, число аварій постійно зростає і виною тому недотримання елементарних правил поваги один до одного. Адже не складе великих труднощів поступитися дорогу тому, хто поспішає або намагається виїхати з затору.

5. Не варто забувати про поворотники. Навчаючись в автошколі Вас завжди змушують користуватися поворотниками і це правильно. Однак велика кількість новачків, та й досвідчених водіїв в тому числі, просто ігнорують використання цього важеля, що в подальшому не рідко призводить до аварій.

Виходячи з перерахованих вище рад можна з упевненістю сказати, що дотримання елементарних правил ПДР – запорука до хорошого водінню і скорочення числа ДТП.

document.write(«»);