Автомобілістам постійно говорять, що їм потрібно робити. В цьому немає нічого поганого. Ось тільки чомусь замовчують про те, що їм ніколи не слід робити. Експерти «За кермом» назвали 10 головних помилок автомобілістів, пише Автотема з посиланням на MMR.

Businessman in the car

Не залишайте авто біля заправної колонки, щоб зайти в кафе
Напевно, багато хто опинявся в ситуації, коли водій заправляє на АЗС машину, і йде пити каву. Йому, без сумніву, добре, а іншим водіям доводиться чекати. Якщо захотілося піти в кафе – спочатку приберіть свій автомобіль від колонки.

Не мийте двигун де попало
Двигун – серце автомобіля, і тому до нього потрібно ставитися особливо бережно. Якщо ви заїхали на незнайому мийку, то краще не мийте там мотор. Робіть це в перевіреному місці. Адже вам не потрібні проблеми з «серцем»?

Не залишайте в салоні нічого на видності
На жаль, зараз можуть забратися в салон навіть побачивши в ньому якусь запальничку. В результаті, коли ви повернетеся, не буде ні запальнички (або якої-небудь інший дрібниці), ні бічного скла, тому, що його розіб’ють. Тому наведіть порядок в салоні. На очах нічого не повинно бути.

Не конфліктуйте
Нерідкі випадки, коли на дорозі зустрічається водій-хам. Проявіть терпіння, не розмовляйте з ним, не з’ясовуйте відносини, навіть якщо ви власник «чорного пояса» з карате. Їдьте своєю дорогою. Так ви збережете не тільки свої нерви, а й, можливо, свою машину.

Не використовуйте крайній лівий ряд
Запам’ятайте, спокійної їзди в лівому ряду не буває. Після обгону відразу притискайтеся правіше.

Не йдіть зі світлофора, викручуючи мотор
Різко стартувати зі світлофора – це дурість. Навіщо псувати двигун, ремонт якого або заміна обійдеться в «кругленьку» суму?

Не мучте холодний мотор
Не забувайте, що двигун потрібно прогрівати. Так ви продовжите термін його експлуатації і заощадите собі гроші. Не вимагайте неможливого від непрогрітого двигуна внутрішнього згоряння.

Не заправляйтеся на «лівих» АЗС
В Україні зараз налічується велика кількість підпільних заправок, хоча правоохоронці з ними постійно борються. Знаходиться чимало водіїв, які хочуть заощадити 1-2 гривні. В результаті вони можуть заправити своє авто неякісним паливом. А що з цього випливає – всім добре відомо.

Не використовуйте присадки
Експерти не рекомендують використовувати різні присадки і засоби для масла і палива. Навіть до антигелів і октан-коректорів потрібно обережно ставитися.

Не порушуйте
Дотримання правил дорожнього руху – запорука безпеки водія, пасажирів і пішоходів. Не порушуйте правил дорожнього руху, навіть якщо вам добре відомо, де стоять поліцейські і де є камери відеореєстрації. Не забувайте, що життя безцінне.