п

Після того, як 8 серпня вступив в силу Закон № 596-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”, евакуація неправильно припаркованих машин стала законною

І нова поліція в Києві вже щосили цим користується.

За що тепер автомобілі можуть забрати на штрафмайданчик?

Згідно змінам, внесеним до ст. 265-2 Адміністративного кодексу України, цю міру працівники поліції можуть застосувати за скоєння цілого ряду порушень ПДР, в тому числі за порушення правил паркування (див. табл.). Причому доставка автомобіля на штрафмайданчик не звільняє водія від сплати штрафу, передбаченого певною статтею Адмінкодексу.

За які порушення ПДР автомобіль можуть доставити на штрафмайданчик

Без імені23

Разом з в статті 265−2 чітко задекларована важливе застереження: евакуювати транспортний засіб (ТЗ) на штрафмайданчик «дозволяється виключно в у разі, якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху. У у разі, якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво не перешкоджає дорожньому руху, такий транспортний засіб не може бути доставлений для зберігання на спеціальний майданчик».

У законі немає роз’яснення визначенням «істотно перешкоджати дорожньому руху», тому оцінювати, наскільки транспорт заважає руху, працівники поліції. З урахуванням поки ще «непідмоченої» репутації цих правоохоронців будемо сподіватися, що вони стануть вдаватися до подібної міри справді лише за грубі порушення водіями Правил дорожнього руху.

Всім водіям також важливо знати: , що статтею 265−2 чітко передбачено, що транспортний засіб може бути тимчасово затримано лише на до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більше трьох днів з моменту такого затримання. А після закінчення триденного строку тимчасового затримання транспортного засобу власник має право звернутися за отриманням транспорту. Причому таке звернення особи є обов’язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адмінпорушення. Більш того за подання такого звернення та повернення транспорту не може стягуватися якась плата.

document.write(«»);