Кардинальної зміни ситуації в автодорожній галузі в Україні в поточному році не відбудеться, оскільки Держагентство автомобільних доріг України відчуває гострий брак коштів на ремонт та утримання доріг.

Про це заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський в ефірі «5 каналу» в середу ввечері.

«Кардинально цьогоріч складно було поміняти ситуацію, враховуючи те, яка сума грошей була виділена на експлуатацію та утримання доріг — 1,7 млрд грн на експлуатацію всіх доріг, які знаходяться у віданні «Укравтодору». На сьогоднішній день витрачено приблизно 1,2 млрд грн. Це менше ніж 10% від того, що необхідно, аби зробити ямковий ремонт», — сказав Пивоварський.

Він нагадав, що додатково 700 млн грн було виділено на дороги Прикарпатського регіону.

«До кінця місяця буде завершений відрізок у Львівській області Львів-Бібрка-Івано-Франківськ, в цілому в Івано-Франківській області закінчаться роботи до кінця жовтня, там буде витрачено близько 500 млн грн, решта грошей підуть на ямкові ремонти інших доріг Прикарпатського регіону. Але це все, з цими грошима неможливо змінити ситуацію», — констатував міністр.

Пивоварський в черговий раз нагадав, що змінити ситуацію з фінансуванням дорожньої галузі може створення цільового дорожнього фонду, який буде наповнюватися за рахунок надходжень від сплати акцизу на паливо.

document.write(«»);