1439983570_77-77

В наші дні кожен новий автомобіль на дорозі значно безпечніший, ніж транспортні засоби в 1959 році. Але, незважаючи на сучасні технології безпеки, вживані в автомобілях в наші дні, як і раніше існують моделі, до яких є питання, пов’язані з неналежним рівнем безпеки.

1gai.ru пропонує вам, починаючи від малолітражок і закінчуючи позашляховиками, 8 автомобілів, яким не вдалося справити враження на фахівців IIHS у зв’язку з їх характеристиками безпеки.

1. Mitsubishi Mirage

1439983652_22-22

На жаль, на відміну від Honda Fit і Chevrolet Spark, яким вдалося отримати позитивні оцінки безпеки IIHS (нагорода Top Safety), Mitsubishi Mirage отримала незадовільні оцінки. Тому, незважаючи на вартість цього автомобіля, на ринку є немало альтернатив, які практично за ці гроші будуть безпечнішими.

2. Hyundai Accent (Hyundai Solaris)

1439983664_33-33

Уся справа в його рівні безпеки, який знаходиться на незадовільному рівні, згідно з випробуваннями, проведеним IIHS. Який же краш-тест не пройшла ідеально автомашина? Як і Mirage, Hyundai Solaris отримав середню оцінку безпеки за фронтальний удар з малим перекриттям.

3. Mazda5

1439983605_44-44

За підсумками випробування автомобіль отримав погані оцінки безпеки при фронтальному ударі з малим перекриттям, вищу оцінку безпеки за бічний удар, і прийнятний рейтинг безпеки за рівень безпеки підголовників сидінь.

4. Audi A4

1439983628_55-55

На жаль, на відміну від BMW і Mercedes-Benz, попередні покоління автомобілів Ауді А4 мають погані рейтинги безпеки. Особливо це стосується результатів фронтального удару з малим перекриттям. Дивно, що Ауді А3 в кузові седан набагато безпечніша, ніж Ауді А4. Нагадаємо, що А3 отримала від IIHS вищу оцінку безпеки “Top Safety Pick “.

5. Lincoln MKS

1439983653_66-66

Але незважаючи на перетворення, ця модель, як і Ауді, не змогла пройти на високі оцінки випробування IIHS. Так за результатами краш-теста фронтального удару з малим перекриттям Lincoln MKS отримав погану оцінку безпеки. Варто відмітити, що це єдина модель Lincoln, яка не отримала вищу нагороду інституту. Інші автомобілі американського бренду успішно впоралися з усіма випробуваннями.

6. Jeep Wrangler

1439983570_77-77

Jeep Wrangler став легендою завдяки неймовірній продуктивності, прохідності і простоті. На жаль, ця простота конструкції відбилася на рівні безпеки автомобіля.

Не дивно, що знімні двері позашляховика послужили причиною поганих оцінок за результатами краш-теста бічного удару. У поєднанні із задовільними рейтингами безпеки, за результатами фронтального удару з малим перекриттям і задовільних оцінок за підголовники і сидіння, підсумкова безпека Jeep Wrangler залишає бажати кращого.

7. Mazda CX9

1439983641_88-88

Як Mazda5, кросовер Mazda CX9 є пережитком минулого несфокусованої політики компанії Мазда. Незважаючи на дві реконструкції, які пройшов кросовер, і тривалість його серійного випуску, CX9 залишається значною мірою незмінним з моменту свого дебюту в 2007 році.

В результаті показники безпеки цієї машини залишають бажати кращого через відсутність оновлень в цьому напрямі. Так, за результатами краш-тестів, найгіршу оцінку автомобіль отримав за фронтальний лобовий удар з малим перекриттям. За іншими стандартними випробуваннями IIHS, кросовер CX-9 отримав також не високі оцінки. В результаті ця машина серед усіх середньорозмірних позашляховиків має найнижчий рівень безпеки.

8. Nissan Quest

1439983640_99-99

Впродовж багатьох років Nissan Quest був одним з найстильніших і унікальних мінівенів на ринку. На жаль, за словами віце-президента IIHS Дейв Зуби, Nissan Quest має найгірші показники випробування при фронтальному ударі з малим перекриттям. “Це один з гірших краш-тестів який ми коли-небудь бачили”, – сказав Дейв.

Так, при швидкості в 65 км/год, після удару об мале перекриття, манекен був затиснутий між підлогою і рульовим колесом. Для того, щоб витягнути манекен, фахівцям інституту знадобився лом. Якби під час тесту за кермом сиділа людина, то вона, як мінімум, зламала би хребет.

document.write(«»);