Шанси отримати компенсацію за пошкоджене негодою авто досить високі.

За останній рік українські автомобілісти не раз потрапляли в халепу через негоду. Потопи, повалені дерева, шквали, ожеледь – все це стало виною безлічі побитих машин і зіпсованих нервів їх господарів. Чи можна в таких випадках домогтися компенсації – з’ясував Bigmir)net.

“Шанси отримання компенсації досить великі, якщо власник пошкодженого авто правильно зафіксує обставини події”, – говорить автоюрист ресурсу АвтоАдвокат Михайло Олексієнко.

За дорогу відповідають певні установи. Якщо інцидент стався через невиконання ними своїх обов’язків, відповідальність лягає саме на ці організації.

Залишається довести їх провину в суді і домогтися компенсації. Для цього потрібно озброїтися всіма необхідними доказами. Головне не допустити помилок і виконати правильний порядок дій:

1. Необхідно самостійно наочно сфотографувати/зняти на відео місце і обставини події.

2. Викликати поліцію, щоб вони зафіскіровали місце події і склали протокол. У документі обов’язково повинні бути відзначені всі обставини, які можуть допомогти довести вину комунального підприємства. Наприклад, забитий водостік при потопі, наявність ожеледі і аналогічно для інших ситуацій.

3. Провести експертизу авто на СТО. Ви повинні отримати всі необхідні документи про обсяг та вартість ремонтних доріг.

4. Подати в суд позов про стягнення компенсації.

“Був випадок, жінка їхала по дорозі і їй впало дерево на автомобіль. Ми виграли справу повністю. Комунальне підприємство, в даному випадку ЖЕК, компенсувало всю суму збитків – понад 100 000 гривень”, – повідомив автоюрист.

Програні позови трапляються часто якраз через помилки при фіксації подій – в таких випадках довести вину комунального підприємства практично нереально.