Мало хто любить, коли багажник і салон забитий різними запчастинами, інструментами, ганчірками і іншими речами. Однак, без деяких з них не обійтися. Експерти «За кермом» назвали, що потрібно з собою возити завжди, пише Автотема з посиланням на Autonews.

– Сучасна людина не може жити без смартфона або інших гаджетів. Тому у вас має бути автомобільний зарядний пристрій. І найкраще фірмовий.

– Паперові рушники, серветки, ганчірки – ці предмети є обов’язковими в автомобілі. Ви ж не хочете їздити брудним?

– Гайковий ключ для кріплення колеса. Хороший гайковий ключ ще нікому не завадив, а, навпаки, багатьом допоміг. При необхідності його можна використовувати і не за прямим призначенням, адже в дорозі бувають різні ситуації.

– Ізоляційна стрічка і скотч. Це універсальні речі. Вони можуть виручити в найбільш важкій ситуації.

– Запасний ключ або брелок. Іноді буває, що ключ раптом кудись зникає, і ти не можеш його знайти. Ось тому і потрібно завжди мати при собі запасний ключ.

– Провід для пуску машини від зовнішньої батареї. Для деяких машин такі дроти необхідні. Особливо радянської класики.

– Перехідник для флеш-карт. Найкраще, щоб цей предмет був якісним, а не якоюсь китайською підробкою.

– Авторучка і блокнот. Ці предмети, незважаючи на їх архаїчність, можуть стати в нагоді водієві. З ними життя водія простіше, адже не завжди можна скористатися гаджетом.

– Універсальний інструмент. В дорозі знадобиться універсальний інструмент, який має кілька функцій (наприклад, ріже, пиляє, рубає).

– Ліхтарик. Звичайний ліхтарик допоможе вам в темний час доби знайти ключі. Взагалі, без ліхтарика просто жити неможливо водіям.

– Вода. Завжди в поїздці, тим більш далекій, стане в нагоді вода. Попити, руки помити, протерти вітрове скло …

– Аптечка. Не залишайте аптечку в салоні. Її місце в багажнику. Не забувайте, що у ліків є термін придатності, перевіряйте його.

– Паливна каністра. На дорогах зараз багато автозаправок, але не буде зайвим невеликий запас палива в багажнику. Невелика каністра з паливом може виручити вас у важкій ситуації.