Шкідливі звички є у багатьох водіїв, і, чим більший у них стаж, тим частіше збільшується кількість, що приводить до швидкого зносу транспортного засобу.

Застосування щітки-скребка для очищення кузова машини призводить до появи мікропошкодження і подряпин на поверхні. Щоб уникнути їх, необхідно користуватися пристосуваннями з м’яким ворсом, щетинками або шипами з силікону.

Часто водії, спілкуючись з кимось, спираються на відкриті двері. Своєрідна опора не призначена для великої ваги. Вплив на неї призводить до осідання і негативної роботи внутрішнього механізму.

Звичка обертати кермо під час статичного положення автомобіля призводить до пошкодження рульового механізму і всієї системи в цілому. Нешкідливий упор з нерівномірним розподілом ваги сприяє деформації крісла, поломки сидіння. Ручна настройка бічних дзеркал, вироблена неакуратним способом, пошкоджує електропривод.

Багато власників заправляють машину тільки при повністю порожньому баку, що неправильно. На внутрішній частині накопичується бруд, що формується з різних паливних опадів. Частинки проникають в насос, порушуючи його працездатність. Для запобігання поломок навіть взимку рекомендується залишати бак наповненим наполовину.

Поширена звичка частого гальмування призводить до необхідності заміни гальмівних колодок. Тривала дія на педаль гальма при спуску може викликати перегрів системи, краще переключитися на низьку передачу.

Поїздка на машині з непрогрітим двигуном загрожує капітальним ремонтом двигуна. Не слід відкладати на потім технічний огляд транспортного засобу, заміну масла, ремонт. Не варто економити на дрібницях, інакше в подальшому сума збільшиться удвічі.

Щоб зберегти свій автомобіль в ідеальному працездатному стані, треба позбавлятися від згубних звичок. Пише mmr