d771adda2d72b5bdf9eb419fa8abd399

Залишки БПМ-97 “Постріл” потрапили до наших силовиків.

На Донбасі був знищений ще один новий бронеавтомобіль БПМ-97 російського виробництва (відомий як “Постріл” на шасі КАМАЗ- 43269), що знаходиться на озброєнні тільки ЗС РФ. Враховуючи наявну інформацію з знищеної техніки цього типу, то це вже четвертий екземпляр, знищений в зоні проведення АТО.

Минулої зими в Луганськ було спрямовано не менше десяти цих автомобілів, чому є достатньо фото- і відеодоказів. Використання цього сучасного російського бронеавтомобіля обумовлене тим, що він виконує функції штабного, патрульного і розвідувального авто, що в умовах інтенсивного застосування росіянами БПЛА цілком пояснює його поява на окупованих територіях Донбасу.

Судячи з наявних фотоматеріалів – повністю вигорів салон автомобіля, але видимих ушкоджень кузова з лівого боку немає. Можна припустити, що попадання заряду, що створив пожежу усередині салону, сталося через віконний отвір, або ж з правого борту.

КамАЗ-43269 “Постріл” – модернізована версія бронеавтомобіля зі зміненим лобовим склом, склоочисниками, перенесеним повітрозабірником і встановленою системою очищення повітря. Збирається на заводі Ремдизель в Набережних Челнах.

document.write(«»);