Що там у Chery? Все чудово, компанія постійно розробляє щось нове і вже прагне захопити преміальний сектор. Chery продовжує розвиток свого дочірнього преміального бренду Exeed. Першою моделлю був великий кросовер Exeed TX. На це ім’я, крім іншого, покладено завдання експансії на європейський ринок, але поки що китайський преміум представлений тільки на домашньому ринку, пише Автотема з посиланням на Автоцентр.

Для зміцнення позицій в компанії підготували другу модель, фото якої опинилися в мережі завдяки місцевому Міністерству промисловості. Модель, якщо вірити шильдикам, називається Exeed LX.

Одразу варто відзначити нехай і прісний, але доволі самобутній дизайн. Китайський кросовер не схожий ні на старшого брата, ні на моделі Чері. Все ж головне, що майбутня новинка не нагадує жоден із західних автомобілів. Справжнє досягнення для китайського автопрому. Хоча, варто визнати, що Chery зовсім вже рідко спокушається підглянути чужий дизайн, намагаючись розвивати власний корпоративний стиль.

Exeed LX вийшов компактнішим за TX. Довжина дорівнює 4 533 мм, а колісна база становить 2 670 мм. За цими параметрами новий кросовер майже відповідає Audi Q3 і BMW X1, з якими, мабуть, в компанії спробують змагатися, називаючи своєю головною перевагою демократичну ціну.

Раніше були повідомлення про те, що в інтер’єрі з’явиться цифровий щиток приладів, який візуально об’єднають з екраном мультимедійної системи у цілісний блок. Інших подробиць про салон поки що немає. Єдиний відомий наразі двигун — 1,6-літровий бензиновий турбомотор потужністю 197 к.с. (290 Нм), який, найімовірніше, поєднуватимуть із 7-ступінчастою роботизованою КПП з двома зчепленнями.