Компактний паркетник Peugeot 2008 дебютував в 2013 році, і через 6 років компанія представила друге покоління автомобіля, розміри якого стали більше.

Зміна поколінь принесла кросоверу 2008 нову модульну платформу CMP і новий дизайн екстер’єру, пише Автотема з посиланням на Motor1.

У порівнянні з попередником, довжина кросовера збільшилася на 141 мм і досягла 4300 мм, а колісна база підросла до 2600 мм — це на 62 мм більше, ніж раніше. Обсяг багажника додав 73 літра (434 л). Повністю змінилася і дизайнерська парадигма: лінії стали рубаними, агресивними, тепер найменший кросовер в лінійці Peugeot схожий на старші моделі 3008 і 5008.

2008 отримав унікальні колісні диски нового дизайну (максимальний розмір тепер — 18 дюймів) і обзавівся кількома новими кольорами. Серед них насичено червоний Elixir Red, тришаровий небесно-блакитний металік Vertigo Blue і яскраво-оранжевий Fusion Orange, який не буде доступний в жодній іншій моделі бренду.

Головна особливість інтер’єру нового 2008-го — фірмовий i-Cockpit 3D c голографічним дисплеєм. Завдяки цій технології, інформація відображається не в одній площині, а нібито ширяє в повітрі. Крім того, комплекс Peugeot i-Cockpit 3D має десятидюймовий тачскрін мультимедійної системи, яка підтримує Android Auto і Apple CarPlay.

Є навігація TomTom з функцією інформування про трафік, а як опція доступна преміальна аудіосистема FOCAL. Вона включає в себе 12-канальний 515-ватний ресивер, 10 динаміків і сабвуфер. Серйозно розширився список систем допомоги водієві. наприклад, з’явилася функція автоматичного гальмування при виявленні велосипедистів і пішоходів.

Моторна лінійка кросовера включає три трьохциліндрових двигуна сімейства PureTech об’ємом 1,2 літра, а також два півторалітрових дизеля BlueHDi. Залежно від версії вони поєднуються або з 6-ступінчастою механікою, або з 8-ступінчастим автоматом EAT8. Буде і повністю електрична модифікація e-2008. Батарея ємністю 50 кВтг забезпечить запас ходу в 310 км. Потужність електричного кросовера — 136 к.с., крутний момент — 260 Нм.

Старт продажів другого покоління Peugeot 2008 в Європі намічений на кінець 2019 року, а серійне виробництво моделі буде запущено в іспанському місті Віго.