Із 4 травня Porsche відновлює виробництво на окремих виробничих потужностях. Компанія заздалегідь вжила необхідних заходів, аби гарантувати безпеку для працівників і поступове відновлення роботи. У травні запускається виробництво автомобілів на заводах у Цуффенхаузені та Лейпцигу. Відповідні процеси виробництва, логістики та закупівель узгоджені із радою директорів та відділом охорони здоров’я компанії. Усі процеси відповідають вимогам органів державної влади у Німеччині.

«Перезапуск є важливим сигналом для працівників та клієнтів. Від початку ми ретельно відстежували ситуацію, гнучко адаптуючи процеси. Наразі настав час із оптимізмом дивитися вперед і відновлювати роботу із дотриманням обмежувальних заходів», — сказав Альбрехт Реймольд, член ради директорів із виробництва та логістики Porsche AG.

Для роботи заводів Porsche в Цуффенхаузені та Лейпцигу ухвалено відповідні заходи. Першочергово вони спрямовані на безпеку співробітників та якнайшвидше повне відновлення ефективного виробництва. Приміром, на виробництві усі працівники зобов’язані дотримуватися мінімальної відстані у 1.50 м та основних правил поведінки, а у визначених зонах працювати із захисною маскою.

Підтримка медичних установ та їх персоналу є пріоритетом для Porsche, зокрема у забезпеченні захисним обладнанням. У межах ініціативи «Porsche helps» компанія забезпечує медпрацівників обладнанням та робить благодійні внески до лікарень, доставляє продукти харчування до продуктових банків. Бюджет на такі заходи збільшився на 5 млн євро.

За словами голови правління Porsche AG Олівера Блума, для стабілізації економічної та соціальної сфери потрібно докласти ще чимало зусиль: «Важливо мати позитивну і ґрунтовну позицію. Кожна криза також пропонує можливості. І ми хочемо максимально їх використати».

21 березня 2020 року компанія офіційно заявила про припинення виробництва на 2-х ключових заводах, запевнивши у постійному моніторингу ситуації зі свого боку. Через прогалини у ланцюгах глобальних поставок та неможливість послідовного виробництва, в цілому заводи не працюють вже шість тижнів.

Окрім призупинення виробництва, Porsche також здійснив низку інших заходів для посилення безпеки. Наразі вони діють, аби зняти навантаження на інфраструктуру виробничих майданчиків: де можливо, триватиме режим дистанційної роботи, усі зустрічі проводитимуть за допомогою засобів зв’язку онлайн. Продовжує діяти і заборона на відрядження співробітників компанії.

В Україні офіційні дилерські центри Porsche вживають усі можливі заходи для стримування розповсюдження вірусу COVID-19: працюючи у звичному режимі, вони дотримуються рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України та заходів безпеки. Водночас дистанційно пропонуються послуги із сервісу, тест-драйви з адресною доставкою та онлайн продажі як нових авто, так і з пробігом (програма Porsche Approved).