Чеська компанія Skoda Auto отримала додаткові потужності у виробничій мережі концерну Volkswagen та перенесе виробництво моделі Superb. Про це пише Motorcar.

Відповідне рішення було прийнято на рівні Групи Volkswagen й виробництво Superb наступного покоління буде перенесено з чеського заводу в Квасинах до Братислави у Словаччині.

Такий крок розвантажить потужності в Чехії, необхідні для планів зростання бренду. Додаткова потужність буде використана для збільшення партій популярних позашляховиків Skoda Kodiaq та Karoq, а також створення іншої моделі.

При цьому, розробка наступного покоління Superb все ще залишатиметься в Чехії.

Томас Шефер, генеральний директор Skoda Auto, сказав: «Ми вітаємо рішення щодо планування Групи стосовно зайнятості заводів. Це забезпечить нас додатковим потенціалом у Чеській Республіці, який Skoda так нагально потребує для зростання».

Компанія Skoda Auto вже деякий час шукала додаткові виробничі потужності, але рішення щодо заводу Групи Volkswagen у Туреччині було відкладено. Тому переміщення виробництва Superb нового покоління з Квасини до Братислави у 2023 році дозволить бренду зростати далі.

В даний час Skoda виробляє позашляховики Kodiaq та Karoq, а також плагін-гібрид Superb та Superb iV на своєму заводі в Квасинах. Наявність додаткових потужностей дозволить компанії збільшити виробничі показники обох цих позашляховиків, які користуються великим попитом, та створити ще одну модель Skoda, про яку поки компанія не говорить.