Час від часу в житті водіїв бувають випадки, коли потрібно їхати в довгу поїздку, сідати за кермо пізно ввечері або ж виїжджати в подорож рано вранці. Так що ж зробити, щоб не заснути в дорозі і уникнути дорожніх пригод? Порадимо, як побороти сонливість за кермом, поділився далекобійник зі стажем.

Насіння соняшника, горішки і лимон

Коли збираєтеся в довгу поїзду, візьміть з собою насіння або горішки. Як тільки накотить хвиля сонливості – починайте жувати ці ласощі. Вживання горішків і насіння соняшнику запустять травну систему організму. Це, за словами досвідчених далекобійника, допоможе уникнути засипання. Адже коли шлунок працює – вам буде не до сну.

Також, водіям рекомендують взяти в дорогу лимон. Коли насіння або горішки закінчаться або просто набриднуть – нюхайте лимон. Також, цитрус можна пожувати, що підсилить ефект.

Візьміть попутника

Якщо так сталося, що дорогу на автомобілі ви вирушили в поодинці, постарайтеся взяти попутника десь в дорозі. Часто розмови або навіть присутність чужої людини в авто неймовірно бадьорять. Але тут, будьте уважні. Якщо попутник починає засинати, попросіть його пересісти на заднє сидіння. Адже поруч спляча людина спровокує сонливість і у вас. А це може закінчитися поганими наслідками.

Допоможе музика

Далекобійник також радить співати за кермом. Можете просто наспівувати собі щось тихенько або ж горланити на весь салон. Крім цього, можна і музику в машині слухати – теж добре бадьорить в дорозі. Ось тільки з гучністю не перестарайтеся, адже дуже гучна музика ще більше втомить вас, а втома спровокує сонливість. Найоптимальніший варіант включати музику на 10-15 хвилин щогодини.

Крижаний сік, замість кави

Як відомо, щоб підбадьоритися, люди п’ють каву або зелений чай. В дорозі теж можна вдатися до цих напоїв. Але, знову ж таки, не перестарайтеся, адже багато випитої кави може запустити зворотний процес і запустити сонливість. Найкраще в дорозі пити крижаний сік. Холодний напій так само змушує активізуватися травну систему, що надалі допоможе усунути сон.