В УКраїні почали з’являтися нелегальні паливні заправки. Про початок роботи одного з таких об’єктів у Києві повідомив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн, пише MMR.

Модели завода ЛуАЗ, которых мы никогда не видели

«Якщо говорити професійно, цей екземляр відноситься до сімейства «дірочників» — досить поширеного у 2014-2015 роках, але потім знищеного антиводійською міською владою виду. А тепер цей справжній «мамонт» воскрес! Основна родова прикмета – роздавальна колонка стирчить з діри (звідки й походить назва сімейства) у якійсь огорожі з вічнозеленого профнастилу», — написав він у соцмережі Facebook.

При цьому експерт зазначив, що на вказаній заправці реалізується газ, бензин і дизпальне за значно нижчими від ринкових цінами.

«Уперше «підвисаю» від ціни на бензин — 39 грн/л. Для розуміння, ціна в гурті сьогодні в центральному регіоні добряче завалюється за 40 грн/л. Це якщо продукт заводський, а бодяга з міні-НПЗ за 31-32 грн/л», — йдеться у дописі.

Експерт повідомив, що оператор заправки не зміг надати паспорт якості пального, а лише повідомив, що, зі слів власників, бензин із Румунії.

«Отже, незаконно розміщена заправка продає скоріш за все бодяжний бензин та інші нафтопродукти невідомого походження і якості. Продають без будь-яких документів на пальне, касового апарату, тобто без будь-якої звітності», — підсумував Куюн.