Зростання цін на пальне та складна фінансова ситуація підштовхують українських автомобілістів шукати способи заощадити на заправці свого транспорту. Однак поява на ринку контрафактного бензину та дизельного палива становить значний ризик.

Використання неякісного палива не тільки призводить до втрати грошей, але може призвести до пошкодження вузлів і систем автомобіля, особливо паливної системи, пише Hyser. Контрафактне паливо часто продається під маркою А95 і часто фальшується різними присадками. Для підвищення октанового числа додають N-метиланілін (ММА), метилтрибутиловий ефір (МТБЕ), нафталін та ацетон.

Експерти пропонують три простих способи виявити підроблене паливо:

  • Перевірте запах

Порівняйте запах палива із запахом відомого зразка високоякісного бензину. Підробне паливо може мати виразний чи неприємний запах.

  • Вивчіть колір

Підробне паливо часто має темніший колір, ніж справжній бензин. Цю різницю в кольорі можна побачити при візуальному огляді.

  • Слухайте двигун

Бензин низької якості може вплинути на роботу двигуна. Якщо ви помітили незвичайні звуки двигуна, це може свідчити про те, що паливо низької якості.

Автомобілістам рекомендується бути обережними при купівлі бензину з незнайомих або неперевірених джерел та користуватися послугами перевірених та авторитетних постачальників палива, щоб мінімізувати ризик придбання підробленого чи неякісного палива.