Постійне зростання цін на автомобільне паливо змушує українських автомобілістів думати про купівлю бензину або дизеля “про запас”. Багато водіїв набирають пальне в каністри і ставлять або в багажник, або в гараж. Однак вічно возити паливо так не можна. Експерти розповіли, як довго можна його зберігати, пише «Твоя машина».

Паливо, яке реалізується в Україні, має відповідати ДСТУ, який встановлює гарантійний термін придатності не менше одного року з дня виготовлення. Така умова пов’язана з використанням спеціальних присадок, які додають у паливо і які впливають на його довговічність.

При цьому варто зазначити, що те, як довго бензин зберігає свої властивості, безпосередньо залежить від умов його зберігання. Насамперед не варто забувати про те, що тару, в якій зберігається паливо, потрібно щільно закривати, не допускаючи потрапляння всередину вологи і сміття.

Крім того, потрібно забезпечувати оптимальну температуру зберігання бензину. Найкраще, якщо це буде десь у межах +15-20 градусів Цельсія. Ідеальним варіантом для зберігання паливна буде металева каністра, можна використовувати і пластикову, але лише ту, яка спеціально для цього призначена.

Якщо бензин залили в паливний бак, він має бути використаний протягом півроку. Все через коливання температури, потрапляння в бак вологи та повітря.

Визначити прострочений бензин можна за темним або коричневим відтінком. Він дуже сильно детонує і становить загрозу для паливної системи автомобіля, тому використовувати його категорично не рекомендується.