Нову партію вантажівок передали у рамках чергового пакету військової допомоги з Дніпра.

Нещодавно на потреби ЗСУ передали чергову партію військової допомоги від громади міста Дніпро. Загальна сума допомоги, яку отримали українські захисники, становила 25 мільйонів гривень. Відповідною новиною поділився міський голова міста Дніпро Борис Філатов, інформує MMR.

Серед іншого у новому пакеті військової допомоги для українських захисників були важкі вантажівки та позашляховики. Також, новий пакет військової допомоги включає систему “нічний водій” і пристроїв для ціленаведення в темряві. У пакеті поставки також були рації, панелі відображення та дрони.

На опублікованих фото можна побачити дуже рідкісні вантажівки ALM Acmat. Ці військові машини були випущені ще у 1960-х роках французьким виробником ALM, про який мало хто чув в Україні. Попри рік випуску, ці військові авто є дуже надійними та мають високу ремонтопридатність.

Ці військові вантажівки випускалися як у версіях 4Х4, так і з колісною формулою 6Х6. Крім Франції ці дешеві та прості військові авто поставлялися також до країн Африки та Близького Сходу. Де саме вдалося знайти партію цих вантажівок для України – не повідомляється.